| Bigos | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 120 min.
 Porcji: 8
 Głosów: 1Ocena: 3.00
- 75 dag białej kapusty
 - 75 dag kiszonej kapusty
 - 70 dag mięsa
 - kiełbaska
 - grzyby
 - 4 ziarna jałowca
 - 1 liść laurowy
 - 3 ziarenka ziela angielskiego
 - 1szkl czerwonego wina
 - kilka śliwek kandyzowanych
 - 3 dag smalcu
 - sól
 - pieprz
 - cebula
 - magi
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Kapustę gotujemy zalewając 3-4 szkl. wody.
 Cebulę rumienimy na smalcu, potem dodajemy mięso i kiełbaskę, namaczamy grzyby we wrzątku, namaczamy śliwki we wrzątku, dodajemy wszystkie przyprawy.
 Grzyby i śliwki siekamy, dodajemy do kapusty ale nie wylewamy wody ze śliwek i grzybów-  ją tez dodajemy do kapisty.
 Gotujemy do miękkości mięsa i kapusty. Na ostatnie pół godz. dodajemy wino, na samym końcu można dodać magii ponieważ gorzknieje kiedy jest długo gotowana.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  agnieszkakarlik | 
	| Przepis czytano już 6001 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |