Bigos z młodej kapuchy |
|
Poziom: średni Czas: 90 min. Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - kapusta(duża)
- 60 dag mięsa
- 50 dag wędliny
- cebula + szczypior
- koper
- 3 liście laurowe
- 4 ang. ziela
- kostka bulionowa (wędzony boczek)
- kostka wołowa
- pieprz w ziarnkach
- pieprz zmielony
|
Opis przygotowania: Mięso płuczemy, wstawiamy do małej ilości wod (aby było przykryte) dodaje przyprawy i posiekaną cebulkę oprócz szczypioru i kopru.
Kapustę szatkujemy.
Wędlinę podsmażamy na patelni (jeśli to cienka kiełbasa to bez tłuszczu).
Ugotowane mięso wyjmujemy i kroimy na małe kawałki.
Kapustę wkładamy do wywaru po mięsie, dodajemy mięso, gotujemy do miękkości.
Pod koniec gotowania dodajemy podsmażoną kiełbasę, szczypior i pokrojony koper.
Gotujemy moment i kapusta gotowa. Można dopieprzyć lub dosolić wg smaku. |
|
Opis / Uwagi: ze świeżej kapuchy pycha. |
|
|
Przepis został dodany przez: klaudyna |
Przepis czytano już 6246 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |