przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Boczniaki duszone po czesku

Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Głosów: 7
Ocena: 4.85
Składniki:
50 dkg boczniaka,
3 łyżki tłuszczu,
3 cebule,
sól,
pieprz,
kminek mielony,
0.5 szkl. bulionu lub wywaru z warzyw.

Opis przygotowania:
Kapelusze boczniaka pokroić na paseczki. Podobnie postąpić z cebulą i podsmażyć do szklitości na podgrzanym tłuszczu, następnie dodać do niej grzyby. Zalać bulionem lub wywarem i dusić na wolnym ogniu. Pod koniec duszenia doprawić solą, pieprzem i kminkiem.
Region:  Kuchnia czeska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 10444 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin