Chłodnik paprykowy |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 4 duże papryki
- 2 pomidory
- cebula
- 2 łyżki oliwy
- 500 ml bulionu warzywnego
- sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Cebulę posiekać, usmażyć na złoto na oliwie. 2 łyżki papryki odłożyć do dekoracji, resztę dodać do cebuli razem z cząstkami pomidora. Krótko smażyć, cały czas mieszając. Wlać gorący bulion i gotować 15 min. na małym ogniu. Po ostudzeniu zmiksować, doprawić solą i pieprzem. Schłodzoną posypać papryką. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis czytano już 7105 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |