|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Chili z wołowiną |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: 1 kg wołowiny bez kości,
100 - 150 ml oleju,
2 cebule pokrojone w kostkę,
3 posiekane ząbki czosnku,
puszka koncentratu pomidorowego,
2 szkl. rosołu,
30 g przyprawy chili,
2 łyżki słodkiej węgierskiej papryki,
2 łyżki kuminu*,
2 łyżki suszonego oregano,
pieprz cayenne,
sól,
pieprz.
* trudny do zdobycia składnik,
bywa w sprzedaży pod nazwą "jeera",
importowany z Indii.
|
Opis przygotowania: Mięso oczyścić z tłuszczu i błon, pokroić w grubą kostkę i popieprzyć. Na patelni rozgrzewać olej i smażyć partiami, krótko, tak żeby się mocnao zrumieniło. Po usmażeniu mięsa wrzucić na patelnię cebulę i zeszklić ją razem z czosnkiem, dodać szklankę rosołu, zagotować i wlać do garnka z mięsem. Koncentrat rozmieszać z rosołem i dodać do mięsa, wsypać wszystkie przyprawy, zamieszać. Gotować powoli, pod przykryciem. Pod koniec odkryć garnek, aby sos zgęstniał. |
|
Region: Kuchnia meksykańska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 9524 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|