Colcannon - ziemniaki inaczej |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 5 Ocena: 2.20 Składniki: - 1 kg obranych ziemniaków
- 8 posiekanych dymek (bez szczypioru)
- 250 ml mleka
- 6 dkg (ćwierć kostki) masła
- 35 - 40 dkg poszatkowanej i ugotowanej białej kapusty
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
|
Opis przygotowania: Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić. Do rondelka wlać mleko, dodać cebulę i zagotować. Wlać do ziemniaków i ubić wszystko razem na gładką, puszystą masę. Roztopić masło, dodać do niego kapustę, zamieszać i podgrzać. Dodać do ziemniaków, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Podawać na gorąco. |
|
Region: Kuchnia australijska |
|
Przepis czytano już 12569 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |