|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Fasolada |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: 0.5 kg fasoli,
4 marchewki,
2 cebule,
1 seler,
300 ml oleju,
300 ml soku pomidorowego,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Fasolę namoczyć w wodzie przez 10 h. Zagrzać w wodzie pozostałej z moczenia, gotować 5 min., odcedzić i przełożyć do drugiego garnka. Marchew pokroić w plasterki, seler i cebulę posiekać. Warzywa dodać do garenka z fasolą zalać wodą dodać sok pomidorowy i przyprawy. Gotować aż wszystkie składniki staną się miękkie. Podawać z grzankami, doprawić cytryną. |
|
Region: Kuchnia grecka | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 8913 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|