| Faworki ze schabu | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 40 min.
 Porcji: 4
 Głosów: 0Ocena: 0.00
4 cienkie bitki schabowe , 200 ml śmietanki , czosnek , świeży koper okołó 1 łyżeczki , mąka ziemniaczana ,sól ,pieprz ,pparyka słodka ,1 łyżeczka masełka
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Bitki koniecznie ciennko rozbić i pokroić wzdłuż z dziurkąpo środku by zrobic faworka .Przyprawami opruszyc i delikatnie posypac mąką zmieniaczaną .Obsmażyć na obu stronach , dodać smietankę czosnek , maseło koper i dusić aż powstanie gęsty sos .
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: mąka ziemniaczana jest mniej wyczuwalna w sosie i nie przypada sie jak pszenna
 | 
		|  | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  aniesie27 | 
	| Przepis czytano już 5627 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |