| Gołąbki jarskie | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 3Ocena: 4.67
- liście kapusty białej
 - 8 ziemniaków dużych gotowanych w łupinie
 - 8 ziemniaków dużych surowych
 - 2 duże cebule
 - 15 dkg masła
 - 10 dkg grzybów (mogą być pieczarki)
 - 2 jaja
 - sól, pieprz
 - przyprawa magi
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Ugotowane ziemniaki obrać z łupiny, zetrzeć na średniej tarce. Ziemniaki surowe zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach. Słoninę stopić wraz z cebulą, grzyby zmielić. Wymieszać wszystkie składniki wraz z żółtkami i osobno ubitą pianą. Przyprawić solą, pieprzem, magi.
 Zapiekać w piekarniku. Dodatkowo można podawać z sosem grzybowym.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Zapiekane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 13092 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |