Gyros II |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - ok. 125 g wołowiny (bez kości)
- ok. 125 g baraniny (bez kości)
- oregano
- czosnek (świeży lub w proszku)
- pieprz
- tymianek
- sól
Składniki na sos:
- jogurt naturalny (ok. 125 g)
- pokrojony ogórek
- pokrojona cebula
- oliwa z oliwek
- czosnek
- pieprz
- sól
|
Opis przygotowania: Rozgrzej piekarnik lub rożen. Zmieszaj składniki, uformuj mięso i usmaż. Dodaj do jogurtu składniki na sos, wymieszaj, przypraw do smaku. Podgrzej pittę. Do każdej pitty włóż mięso, polej sosem, dodaj na wierzch pokrojoną cebulę. |
|
Region: Kuchnia grecka |
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis czytano już 10793 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |