Hiszpańska paella z krewetkami |
|
Poziom: średni Czas: 50 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 25 dag sprawionych mrożonych krewetek
1,5 szklanki ryżu
4 ząbki czosnku
duży pomidor
papryka chili
1 szklanka ugotowanej fasolki szparagowej
oliwa
ostra i słodka papryka mielona
szafran
kurkuma
sól
pieprz
curry
|
Opis przygotowania: 1 . Czosnek obieramy i kroimy w plasterki . Chili myjemy , osuszamy , usuwamy gniazda nasienne . Miąższ kroimy w małą kostkę i podsmażamy z czosnkiem na rozgrzanej oliwie .
2 . Krewetki rozmrażamy i dodajemy do papryk i czosnku . Chwilę smażymy . Pomidora sparzamy , usuwamy skórę . Miąższ kroimy w kostkę i wkładamy do krewetek . Mieszamy i chwilę dusimy .
3 . Do paelli wkładamy fasolkę szparagową . Wlewamy około 1,5 szklanki wody i wsypujemy ryż . oprawiamy .
4 . Paellę gotujemy , aż ryż będzie miękkie , a woda wyparuje . razie potrzeby podlewamy wodą . |
|
Region: Kuchnia hiszpańska |
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis został dodany przez: natalina4 |
Przepis czytano już 4603 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |