|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Indyk po kreolsku |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Łyżka masła,
zmiażdżony ząbek czosnku,
mała,
drobno posiekana cebula,
łyżka mąki pszennej,
łyżeczka chilli w proszku,
125 ml soku pomidorowego,
125 ml bulionu drobiowego,
20 - 25 dkg pieczonego indyka,
pokrojonego w kostkę,
5 dkg małych pieczarek pokrojonych w plasterki,
sól do smaku.
|
Opis przygotowania: W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę i czosnek. Dusić, aż warzywa zmiękną. Wsypać mąkę i chili, zasmażyć razem przez minutę, bez przerwy mieszając. Rozprowadzić sokiem wymieszanym z bulionem i gotować, aż sos zgęstnieje. Wówczas dodać mięso oraz pieczarki, posolić i dusić jeszcze przez 2 min. Podawać z gorącym ryżem na sypko. |
|
Region: Kuchnia australijska | Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis czytano już 8968 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|