Jajecznica po amerykańsku |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 8 Ocena: 3.00 Składniki: - 8 jaj
- tłuszcz
- 150 g parówek cienkich
- 2 łyżki śmietany
- sól
- pieprz
- goździki
imbir i tymianek do smaku
|
Opis przygotowania: Parówki obrać z osłonek, pokroić w plastry, podsmażyć. Jaja umyć, wybić ze skorupek do naczynia, wymieszać ze śmietaną, wlać do parówek, dodać przyprawy i smażyć powoli, ciągle mieszając, aby równomiernie się ścięły. |
|
Region: Kuchnia amerykańska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 14174 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |