Karczek w kapuście kiszonej |
|
Poziom: średni Czas: 90 min. Porcji: 8 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1,5 kg karkówki bez kości
1 kg kiszonej kapusty
1 duża puszka ananasa
sól
pieprz
majeranek
kminek
vegeta
przyprawa do karkówki
olej do smażenia
|
Opis przygotowania: 1 . Mięso myjemy , osuszamy i kroimy w plastry . Oprószamy przyprawą do karkówki , solą , pieprzem i vegetą oraz kminkiem i majerankiem . Podsmażamy na oleju po 5 minut z obu stron . Przekładamy do naczynia żaroodpornego . Pieczemy pod przykryciem około 20 minut w piekarniku do temperatury 180 stopni C . Następnie przykrywamy warstwą pokrojonej kapusty .
2 . Ananasy osączamy ( syrop zachować ) i kroimy w kostkę . Układamy na kapuście i polewamy syropem . Wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy około 40 minut . 8 |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: natalina4 |
Przepis czytano już 6764 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |