przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Klopse w Zuse

Poziom: b. łatwy
Czas: 40 min.
Porcji: 2
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- mięso wieprzowe
- cebula
- przyprawy: sól, pieprz, magi
- ziemniaki
- jajka
- bułka tarta
- Vegeta

Opis przygotowania:
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, następnie dodać do mięsa wieprzowego, wsypać przyprawy do smaku, dodać jajka, bułkę tartą dodać do wyrobionej konsystencji, następnie uformować odpowiednie porcje. Zagotować wodę na wywar dodać Vegetę. Z mięsa uformować kulki, wrzucić do wrzącego wywaru na ok. 10 min. Ziemniaki ugotować. Całość podawać z ziemniakami i sosem pieczeniowym.
Opis / Uwagi:
Jest to danie typowo kaszubskie, które ja jadłam w Restauracji Nordowi Mol w Celbowie koło Pucka. Przepis dostałam od mistrza kuchni Nordowi Mol. Polecam - zawsze to coś innego.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  aniawu73
Przepis czytano już 4896 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin