| Kotlety z pora | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 4Ocena: 3.75
- 4 - 5 porów
 - 0.25 szkl. bułki tartej
 - 2 jajka
 - sól
 - 0.5 łyżeczki zmielonego pieprzu
 - 0.5 szkl. oleju
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Pory pokroić drobno i wrzucić do solonej, wrzącej wody. Gotować pory, aż zmiękną. Potem je odcedzić i wymieszać z bułką tartą, roztrzepanymi żółtkami, solą i zmielonym pieprzem. Ugnieść gęste ciasto (w razie potrzeby możemy dodać jeszcze bułki tartej). Formować okrągłe, spłaszczone kotlety, które obtoczyć w bułce tartej, a następnie w roztrzepanym białku i smażć w mocno podgrzanym oleju.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia bułgarska | 
| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 10519 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |