przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Krem z królika

Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
- 200 g mięsa z królika, pokrojonego na kawałki
- 600 ml gorącego bulionu z drobiu
- 400 ml kremu z drobiu
- 50 ml madery
- 50 ml śmietanki
- 2 żółtka
- pieprz i sól
- 1 pokrojona w drobną kostkę trufla z puszki
- 2 łyżki oczyszczonych i pociętych na paseczki pieczarek
- 1 mała marchewka, oskrobana i pokrojona jak makaron, uduszona w 1 łyżce masła

Opis przygotowania:
Mięso królika starannie zmiksować, dodając 100 ml bulionu. Zagrzać razem z kremem drobiowym, przetrzeć przez gęste sito, przelać z powrotem do garnka i dodać resztę bulionu. Zagotować i doprawić maderą. Żółtka rozbełtać ze śmietanką i domieszać do zupy (nie gotować już więcej!), przyprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę truflę, pieczarki i marchewkę.
Przepis czytano już 11069 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin