Kulki z pasty serowej |
|
Poziom: średni Czas: 15 min. Porcji: wiele Głosów: 7 Ocena: 4.43 Składniki: - ser żółty 15 dag
- masło 1 łyżeczka
- majonez 1 łyżeczka
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
- ziarno sezamu
|
Opis przygotowania: Z: sera, masła, majonezu, soli i pieprzu mieszając robimy pastę.
Z past tej łyżeczką oddzielamy łyżeczką niewielkie porcje i w dłoniach formujemy kulki serowe - które obtaczamy w drobno posiekanej zielonej pietruszce, lub mielonej papryce, lub mielonym chlebie razowym. kulki te stanowią smaczną potrawę i ozdobę stołu. |
|
Opis / Uwagi: Podobne kulki można sporządzać również z pasty twarogowej zrobionej z mniejszą ilością mleka i śmietany, tak, by kulki dały się dobrze formować. Obtaczać je można w posiekanej zieleninie (szczypiorek, natka pietruszki, koperek), w posiekanych lub utartych na tarce rzodkiewkach, w mielonej papryce lub mielonym suchym chlebie razowym. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 8967 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |