Kurczak z rożna |
|
Poziom: łatwy Głosów: 31 Ocena: 3.75 Składniki: - ok. 1.2 kg kurczaka
- łyżeczka soli
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
- łyżka mąki
- 2 łyżki oleju
|
Opis przygotowania: Kurczaka umyć, dokładnie osuszyć i natrzeć solą od wewnątrz. Posmarować kurczaka ze wszystkich stron śmietaną wymieszaną z mąką, olejem, solą i ziołami. Udka i skrzydełka związać mocną nitką. Piec na rożnie ok. godziny. Podawać z frytkami lub sałatką ziemniaczaną. |
|
Sposób przygotowania: Z ogniska |
|
Przepis czytano już 42181 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |