Nadziewane pieczarki |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 15 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 6 dużych pieczarek
- 1 mała cebula
- ząbek czosnku
- łyżeczka masła
- plasterek szynki
- sól,pieprz,żółty ser
|
Opis przygotowania: Cebule drobno posiekać, ząbek przecisnąć przez praskę, szynkę drobno posiekać w kostkę,ser bardzo drobno starkować, trzonki kapeluszy drobno pokroić, kapelusze odkroić. Cebule oraz czosnek podsmażyć na maśle. Dodać pokrojone trzonki oraz szynkę, doprawić solą i pieprzem i smażyć jeszcze chwilkę. Kapelusze napełnić farszem, posypać serem i piec w piekarniku 6-8 minut. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: intruz |
Przepis czytano już 4573 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |