przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Omlet na słodko z brzoskwiniami

Poziom: łatwy
Głosów: 12
Ocena: 3.33
Składniki:
6 jaj
4 dag masła
2 łyżki wody
sól
5 łyżek śmietany 18%
3 duże brzoskwinie
cukier

Opis przygotowania:
Brzoskwinie obrać ze skóry, pokroić w małą kostkę. Wymieszać ze schłodzoną śmietaną. Posłodzić do smaku. Jajka rozbić, dokładnie ubić trzepaczką dodając wodę i posolić. Smażyć na maśle na wolnym ogniu. Podważyć szerokim nożem od boków, by na dno spłynęła rzadka masa jajeczna. Włożyć pod spód omletu trochę masła. Gdy omlet się zetnie i spód będzie lekko rumiany, a powierzchnia omletu o konsystencji galaretowatej - omlet jest gotowy. Na środku omletu ułożyć brzoskwinie, złożyć na pół i podawać.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 11294 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin