|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pieczarki lub opieńki na winie |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 50 dkg pieczarek
- 2 - 3 pomidory
- 1 łyżka mąki
- 2 cebule
- 1 ząbek czosnku
- 0.5 szkl. białego, wytrawnego wina
- 2 listki laurowe
- 6 dkg tłuszczu
- sól i pieprz do smaku
|
Opis przygotowania: Pieczarki oczyścić i drobno pokroić, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pognieść widelcem. Rozgrzać tłuszcz w szybkowarze, włożyć pokrojone pieczarki, cebulę i czosnek, posypać mąką i lekko zrumienić. Włożyć pomidory, pokruszony listek laurowy, wlać wino, posolić i popieprzyć, wymieszać. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 8 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać do pieczystego. |
|
|
Przepis czytano już 6743 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|