Pieczony boczek po wiejsku |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: czerwona, zielona i żółta papryka
4 małe cebule
10 dag pieczarek
kilka listków laurowych
4 dość grube plastry surowego boczku
sól
pieprz
1 łyżka oleju
pęczek estragonu
2 łyżki musztardy
|
Opis przygotowania: Papryki pokroić na kawałki, cebule na połówki. Ponadziewać na szpadki na przemian z pieczarkami i listkami laurowymi. Boczek umyć i osuszyć, grillować 10 minut z każdej strony. Szaszłyczki oprószyć solą i pieprzem, również grillować 10 minut. Od czasu do czasu smarować olejem. Posiekać listki estragonu, wymieszać z musztardą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, posmarować boczek. Grillować jeszcze po 2 minuty z każdej strony. Podawać ze świeżą bagietką. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis czytano już 9329 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |