| Pieczony udziec jagnięcy | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: ponad 2 godz.
 Porcji: 6-8
 Głosów: 0Ocena: 0.00
- 2 cytryny
 - olej
 - sól
 - pieprz
 - rozmaryn
 - udziec
 - czosnek
 - ziemniaczki
 - może być wino białe wytrawne
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Marynata:
 mięso marynujemy w posiekanym czosnku (ja daję 5 ząbków),
 oleju, rozmarynie i obkładam je skórkami cytrynowymi. Im dłużej będzie się marynować tym lepiej. Ja zawsze marynuję je nawet 2 dni. Odstawiam do lodówki zawinięte w folie spożywczą w jakiejś brytwanie
 
 Po zamarynowaniu:
 udziec należy otrzeć z marynaty, natrzeć solą i pieprzem,
 piec go 2 do 3 godz. ale udziec należy przekładać co 30 minut, podlewać winem 1 1/ 2 godz. dodać ziemniaki posolone popieprzone i z rozmarynem
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  agnieszkakarlik | 
	| Przepis czytano już 8880 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |