przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pstrąg pieczony w folii

Poziom: średni
Porcji: 4
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 4 pstrągi (po 20 dag każdy),
- 4 arkusze folii aluminiowej,
- 2 łyżki masła,
- 4 małe pomidory (bez skórki) pokrojone naćwiartki,
- sól,
- pieprz.
Nadzienie:
- 15 dag pieczarek,
- łyżka masła,
- łyżka soku z cytryny,
- 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki,
- łyżeczka suszonego estragonu.

Opis przygotowania:
Pieczarki umyj, osusz i potnij wpłatki. Na patelni rozgrzej łyżkę masła i usmaż pieczarki na średnim ogniu, aż wyparuje płyn, a pieczarki się zrumienią.
Pstrągi wypatrosz, umyj, osusz oraz natrzyj solą i pieprzem.
Usmażone pieczarki wymieszaj zsokiem zcytryny, natką iestragonem, i tym nadzieniem nafaszeruj pstrągi, spinając je wykałaczkami. Osobno połóż je na posmarowanych masłem arkuszach folii i obsyp wiórkami masła, umieszczając obok po 4 cząstki pomidorów. Folie szczelnie pozawijaj i umieść w piekarniku nagrzanym do 220°C na 25 min.
Podawaj zaraz po upieczeniu, kładąc zawiniątka wprost na talerzach. Najlepszymi dodatkami są tu ziemniaki pieczone oraz surówka lub zielona sałata mieszana.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 13234 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin