Rydze z jajami |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 15 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 30 dkg rydzów
- 2 łyżki masła
- 8 jaj
- 3 łyżki mleka
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Rydze oczyścić, umyć, osączyć i osuszyć, pozostawiając ułożone na sicie. Następnie usmażyć rumieniąc z obu stron. Jaja lekko roztrzepać z dodatkiem mleka i wylać na patelnię z zrumienionymi rydzami. Osolić, oprószyć lekko pieprzem i usmażyć mieszając. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu z dodatkiem pieczywa. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 4730 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |