|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka szwedzka |
|
Poziom: łatwy Głosów: 5 Ocena: 3.80 Składniki: 3 jabłka,
4 śledzie (marynowane albo rolmopsy lub solone),
2 jajka na twardo,
pęczek szczypiorku,
1 cebula,
1 świeży ogórek,
garstka marynat - dynia albo śliwki lub grzybki,
sok z 0.5 cytryny,
szkl. śmietany,
główka zielonej sałaty,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Sałatę umyć, ułożyć na półmisku. Na niej położyć plasterki jabłek, ogórka, niewielkich kawałków śledzia, wszystko posypać kawałkami marynat i talarkami cebuli. Udekorować jajkami krajanymi w ćwiartki.
Oddzielnie podać sos: wymieszać śmietanę z siekanym szczypiorkiem, sokiem z cytryny, przyprawić. |
|
Region: kuchnia skandynawska | Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis czytano już 16275 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|