Sernik "kropelki rosy" |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 3.50 Składniki: Ciasto:
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 żółtka
- 10 dag cukru (ok. pół szklanki)
- 15 dag. margaryny ( rozpuścić i ostudzić)
- 1 łyżka soku z cytryny
Masa serowa:
- 1 kg sera - zmielić
- 2 całe jajka + 4 żółtka
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanka oleju
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 budyń waniliowy
Na koniec:
- 6 białek
- 1 szklanka cukru
|
Opis przygotowania: Ciasto: Wymieszać wszystkie składniki i przełożyć na blachę posmarowaną i posypaną bułką tartą.
Masa serowa: jajka, żółtka i cukier ubić, a następnie dodać zmielony ser. Dodać resztę składników, wymieszać i wyłożyć na ciasto. Piec ok. 40 min. w temp.180 stopni.
Na koniec ubić białka z cukrem i wylać na ser - piec ok 10 min. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 6469 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |