Sernik z brzoskwiniami |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: Ciasto:
- 3 szklanki mąki
- 1 kostka margaryny
- 5 żółtek
- 3 łyżki cukru
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Masa serowa:
- 1 kg zmielonego białego sera
- 1 jajko
- 1 budyń śmietankowy
- 0,5 szklanki cukru
- 0,5 kostki margaryny
Pianka:
- 5 białek
- 1 szklanka cukru
- 1 szczypta soli
- 1 puszka brzoskwiń
|
Opis przygotowania: Zagnieść ciasto. 0,75 ciasta włożyć na blachę, a resztę włożyć do zamrażalnika. Przygotować masę serową i położyć na ciasto. Na ser układać pokrojone w ósemki brzoskwinie. Następnie ubić pianę z białek i wyłożyć na owoce. Na pianę zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciasto schłodzone w zamrażarce. Piec w temperaturze 180st.C ok. 50 min. |
|
Region: Kuchnia polska |
|
Przepis został dodany przez: monika465 |
Przepis czytano już 8574 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |
napisz swój komentarz (wpisów: 3) |