przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Smażone plastry ananasa

Poziom: b. łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 4 - 6 osączonych plastrów ananasa z puszki
- mąka pszenna do obtaczania
- ok. 250 ml ciasta do zanurzania przed smażeniem
- olej do smażenia
- cukier puder

Opis przygotowania:
Plastry ananasa osuszyć i obtoczyć w mące. Olej rozgrzać na głębokiej patelni. Plastry ananasa nabijać na widelec, zanurzać w cieście i wkładać na gorący olej. Usmażyć na ciemnozłoty kolor z obu stron. Usmażone plastry wyjąć z tłuszczu, osączyć z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku. Podawać posypane cukrem pudrem.
Region:  Kuchnia australijska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 9210 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






grrr.
Dodał/a ~wielebny dnia 2007-09-16 11:24:56

kurwa, a ciasto? duchem świętym nie jestem











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin