przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sos beszamelowy

Poziom: łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1,5 szklanki mleka , cebula biała surowa ,2-3 liscie laurowe , gożdziki około 2-3 sztuk , masło 60dg,50 dkd mąki pszennej , sól , pieprz biały

Opis przygotowania:
Cebulę obrać i umocować do niej gożdziki , dodadać liście laurowe ,mleko i gotować na wolnym ogniu by aromat z cebuli i przypraw oddał woń do mleka .
Z mąki i masła zrobić zasmażkę i dodac do goracego mleka , wcześniej wyjąc cebule ,liscie i gozdziki.Dodać sól i biały pieprz .
Opis / Uwagi:
Cebukla,liść ,gozdziki dodatją specyficznego aromatu .Dzięki nim sos beszamelowy jest wykwintny i zawsze wychodzi .
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  aniesie27
Przepis czytano już 4148 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin