Szczęśliwy szkot |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 40 ml whisky np. Johnnie Walker Black Label
- 20 ml soku z cytryny
- 60 ml ciepłej zagotowanej wody
- 2 łyżki stołowe miodu
- 5 listków mięty
|
Opis przygotowania: Wlewamy whisky, miód, sok z cytryny oraz ciepłą wodę - zagotowaną przed pięcioma minutami - do filiżanki od herbaty. Mieszamy dokładnie łyżeczką, następnie dodajemy porwane w rękach listki mięty.
Miksturę przelewamy do whiskaczówki z 3 kostkami lodu. Dekorujemy dużym listkiem mięty bądź plasterkiem cytryny. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 4647 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |