|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Tortilla z kurczakiem |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Porcji: 4 Głosów: 5 Ocena: 3.40 Składniki: - pierś kurczaka
- 10 dag żółtej fasolki szparagowej
- 3 marchewki
- 4 gotowe tortille pszenne
- 5 dag żółtego sera
- łyżka oliwy
- łyżka keczupu
- sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Pierś kurczaka oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oliwie na złoty kolor. Wystudzić, pokroić na długie paseczki. Fasolkę obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.
Marchewki obrać, opłukać i pokroić w cienkie, długie słupki. Ser pokroić w takie same słupki. Tortille pszenne lekko podgrzać, zawinąć w nie kurczaka, fasolkę, pokrojoną marchewkę i żółty ser, dodać kleks keczupu. Tortille zawinąć (każdą osobno) w folię lub pergamin.
Moja rada
Do farszu do tortilli możesz wykorzystać pokrojone kotlety schabowe lub drobiowe, które zostały z obiadu. |
|
Region: Kuchnia meksykańska | |
Przepis został dodany przez: macho | Przepis czytano już 7052 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|