| Trójkolorowa zapiekanka | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 50 dkg suchej czarnej fasoli
 - 2 posiekane cebule
 - 2 łyżki oleju
 - 2 zielone papryki pokrojone w 2.5 cm kawałki
 - 4 marchewki pokrojone w plasterki grubości 1 cm
 - 2 łyżki posiekanego koperku
 - 40 - 45 dkg puszka pomidorów (posiekane i wraz z zalewą)
 - 150 ml bulionu warzywnego
 - sól i czarny pieprz do smaku
 - wiórki skórki z 1 pomarańczy (umytej i sparzonej)
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Fasolę zalać chłodną, przegotowaną wodą i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie do miękkości (nie solić). Rozgrzać olej i zezłocić na nim cebulę. Dodać paprykę, marchew i fasolę. Dusić razem przez 5 minut. Posypać koperkiem. Dodać pomidory wraz z zalewą i bulion, doprawić solą i pieprzem. Zagotować, zmniejszyć ogień i dusić przez 25 min. Przed podaniem posypać skórką pomarańczową. Podawać na gorąco.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia australijska | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 10774 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |