Zupa koperkowa |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Porcji: 4 Głosów: 3 Ocena: 3.00 Składniki: - pierś kurczaka
- 2 skrzydełka
- pęczek koperku
- 2 marchewki
- łyżka warzywka
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki śmietany
- płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
- sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Litr wody zagotować z dodatkiem warzywka. Do wrzątku wkładamy pierś i skrzydełka, potartą marchewkę, gotujemy bez przykrycia, aż mięso będzie miękkie.
Gdy zbyt dużo wody wyparuje, uzupełniamy wrzątkiem. Miękkie mięso wykładamy na deskę. Obrane z kostek, pozbawione skóry drobno kroimy, dodajemy do rosołu, doprawiamy i zagotowujemy. Dodajemy rozprowadzoną w mleku mąkę ziemniaczaną, zagotowujemy jeszcze raz i trzymamy parę minut zanim zdejmiemy z ognia. Następnie dodajemy koperek i spienioną śmietanę. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: intruz |
Przepis czytano już 5290 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 2) |