Zupa ze świeżych ogórków |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 1 duży świeży ogórek lub 2 małe
- jogurt naturalny
- ząbek czosnku
- kostka bulionu rozpuszczona w 1 l wody oligoceńskiej
- sok z połowy cytryny
- otarta skórka cytrynowa
- zioła (np. koper, szczypiorek, 2 listki mięty)
|
Opis przygotowania: Ogórek dokładnie umyć, pokroić w kostkę i zmiksować z bulionem, czosnkiem i jogurtem.
Przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny, startą skórką, pokrojonymi drobno ziołami i ochłodzić. |
|
Opis / Uwagi: Podawać w miseczce oszronionej lub obłożonej kostkami lodu i plastrami ogórka
Przepis pochodzi z roślinnej kuchni |
|
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 6159 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |