przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Chłodnik z ogórków małosolnych

Poziom: średni
Czas: 30 min.
Porcji: dla 4 osób
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 300 g ogórków małosolnych
- 500 ml kwasu z ogórków
- ząbek czosnku
- szklanka śmietany
- szklanka zsiadłego mleka
- 3 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- cukier, sól

Opis przygotowania:
Ogórki obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, zalać kwasem z ogórków, gotować kilka minut.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub rozgnieść, dodać do wywaru ogórkowego, wywar ostudzić.
Zsiadłe mleko połączyć ze śmietaną, dokładnie wymieszać.
Wlać do schłodzonego wywaru.
Dodać koperek i szczypiorek.
Chłodnik przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Opis / Uwagi:
czas bez schładzania
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 7442 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin