Barszcz wielkanocny | 
	 | 
		Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 3.00  Składniki: - 1 golonka (ok. 1 kg) 
- 200 g wędzonych żeberek lub boczku wędzonego 
- 4 łyżki 36% śmietany 
- 400 g białej kiełbasy 
- 6 jajek 
- ok. 1 - 1.5 szklanki żuru z butelki 
- 3 łyżki przyprawy do żurku i barszczu białego
 
  | 
	Opis przygotowania: Golonkę i boczek wrzucić do wody, ugotować do miękkości (boczek gotować ok. 1 h, golonkę ok. 3 h) i wyjąć z wywaru. Włożyć białą kiełbasę. Następnie mieszając wsypać przyprawę do żurku i barszczu białego i wlać tyle żuru, aby zupa była odpowiednio kwaśna. Zagotować. Dodać śmietanę i obraną ze skóry, pokrojoną w kostkę golonkę. Podawać z kiełbasą i jajkiem na twardo. | 
	 | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
	 | 
		| Przepis czytano już 10295 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |