Duszone jarzyny |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 50 min. Głosów: 3 Ocena: 3.00 Składniki: - 1/2 szklanki oleju jadalnego
- 2 - 3 posiekane cebule
- 2 pomidory sparzone, obrane i posiekane
- 2 świeże papryki - usunąć nasiona i zgrubienia, pokroić w paski
- 1/4 kg zielonej fasolki - usunąć ogonki i włókna, przepołowić
- 2 duże ziemniaki obrane, pokrojone w dużą kostkę
- sól i pieprz do smaku
|
Opis przygotowania: Cebulę smażyć w rozgrzanym oleju do lekkiego zrumienienia. Dodać jarzyny, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 30 min. Nie odkrywać, pod koniec zamieszać. Podawać na gorąco lub na zimno polane jogurtem z zieloną sałatą w sosie winegret. |
|
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis czytano już 10118 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |