| Gjuwecz z cukinią | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 4Ocena: 3.50
- 800 g cukini
 - 4 łyżki oleju
 - 1 szkl. startej fety
 - 3 jajka
 - 1 szkl. mleka
 - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
 - 1 łyżka posiekanej natki koperku
 - sól
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Zetrzeć cukinie na tarce o dużych oczkach i ją podsmażyć w 3 łyżkach oleju. Gdy cukinia zmięknie, posolić ją i odstawić by wystygła. Dodać straty ser feta, roztrzepane jajka, mleko, posiekaną pietruszkę i koperek. Wymieszać wszystko i przerzucić do naczynia żaroodpornego posmarowanego resztką oleju. Piec w umiarkowanie podgrzanej kuchence, do momentu aż danie z góry się zarumieni.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia bułgarska | 
| Sposób przygotowania:  Zapiekane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 15758 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |