Gniazdka szpinakowe |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 kg szpinaku,
75 g masła,
4 - 5 jajek,
sól,
olej.
|
Opis przygotowania: Umyty szpinak pokroić drobno i dusić w maśle. Posolić, przerzucić do blachy do pieczenia, posmarowanej olejem i formować gniazdka. Do każdego gniazdka wlać po jajku i je posolić. Danie piec w mocno podgrzanej kuchence przez ok. 5 min. Danie podawać gorące. Szpinak możemy zastąpić pokrzywą. |
|
Region: Kuchnia bułgarska |
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis czytano już 8539 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |