| Gyros | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 5Ocena: 3.40
40 dkg karówki,
 oregano,
 słodka czerwona papryka,
 czosnek w proszku,
 olej,
 sól.
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Karkówkę pokroić na cienkie kotlety, rozbić tłuczkiem tak aby się prawie rwały. Wszystkie przyprawy wymieszać razem wedle uznania. Przekładać w naczyniu skrapiając olejem. Odstawić na noc w lodówce. Następnego dnia mięso kroimy w długie paseczki i smażymy na oleju. Szybko smażące się kawałki są gotowe do podania.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia grecka | 
| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 12604 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |