| Pieczona ryba miecz z masłem musztardowo-cebulowym | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
Łyżka musztardy pełnoziarnistej,
 4 łyżki masła,
 cebula dymka (bez szczypioru),
 bardzo drobno posiekana,
 ćwierć łyżeczki soli,
 czarny pieprz mielony do smaku,
 4 porcje (steki) z ryby-miecza o wadze po około 20 dkg każdy,
 2 łyżki oliwy.
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Musztardę, masło, cebulę, sól i pieprz utrzeć razem i odstawić do oziębienia. Steki osuszyć w papierowym ręczniku. Posmarować je połową oliwy. Resztą oliwy posmarować pręty rusztu. Piec rybę na dosyć silnym ogniu po około 3 - 4 min. z każdej strony. Rybę ułożyć na ogrzanym półmisku. Na każdym kawałku ryby ułożyć porcję masła i natychmiast podawać, zanim masło zdąży się roztopić.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Ponieważ ryba-miecz może być w naszych warunkach bardzo trudna do zdobycia, poleca się jako zamiennik tuńczyka, rekina lub halibuta
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia australijska | 
| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 11194 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |