przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła



Słodko kwaśna wieprzowina z zieloną papryką i ananasem oryginalna receptura z Wietnamu

Zieloną paprykę tniemy na małe kawałki tak ok 1,5 cm, podobnie robimy z pomidorem i ananasem. Wieprzowinę kroimy w kostkę ...

Ocena: 5.00

Fusilli z kurczakiem w sosie z sera pleśniowego i białego wina

Pół paczki makaronu gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek. Filet kroimy w małe kawałki i ...

Ocena: 5.00

Przegrzebki smażone

Przegrzebki jakie można kupić jedynie w dobrze zaopatrzonych sklepach rybnych w Polsce to wyjęte z muszli Małże Św. Jakuba. Zwykle ...

Ocena: 5.00

Makaron zapiekany z musem jabłkowym

Makaron dzielimy na 2 części. Większą wykładamy na spód wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką tortownicy. Mus jabłkowy łączymy ze ...

Ocena: 5.00

Botwinka wyśmienita

Botwinkę obrać, umyć, drobniutko pokroić, zalać wodą.
Dodać ząbek czosnku, vegetę, cukier, gotować 10 min na małym ogniu.
Po tym czasie dodać ...

Ocena: 5.00

Cukinia w pomidorowym sosie

Do gorącej wody, z dodatkiem soli i cukru, kładziemy cukinie, gotujemy odkryte przez 5-7 min (w zależności od wielkości warzyw). ...

Ocena: 5.00

Wafelki owocowe

Margarynę stopić w garnku, dodać cukier i stale mieszając zaczekać aż się rozpuści, po czym połączyć ze śmietaną, a następnie ...

Ocena: 5.00

JAK ZROBIĆ WIETNAMSKI CHILI SOS CZOSNKOWY

- Umyć paprykę i pozostawić do wyschnięcia.
- Obrany czosnek posiekać drobno. Ilość czosnku i pieprzu w zależy od Ciebie. Optymalna ...

Ocena: 5.00

Fusilli z tymiankowym kurczakiem i szpinakiem

Połowę makaronu gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek. Godzinę wcześniej kroimy filet w małe kawałki ...

Ocena: 5.00

Polędwica wieprzowa faszerowa na słodko z sosem pomarańczowym

Pomarańcze kroimy na pół i wyciskamy sok do garnuszka, następnie odcinamy nożem cienkie płaty skóry, które następnie gotujemy około 5 ...

Ocena: 5.00










strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin